Over
het zusje

Het Zoete Zusje is de jongste telg uit de familie van Chocolate Company en de Kantien van Tous. Chocolate Company is een internationaal opererende produktie-, export- én retailorganisatie met 20 Chocolate Company cafés in binnen- en buitenland en De Kantien van Tous is een puur restaurant zónder poespas aan de Markt in Kerkrade.

Het idee voor Het Zoete Zusje ontstond omdat enerzijds de fabriekswinkel van Chocolate Company aan de Wiebachstraat plaats moest maken voor de uitbreiding van produktie- en inpak activiteiten, anderzijds omdat er in Kerkrade écht behoefte was aan een ijssalon. Iedereen kan zich immers de goede, oude tijden van Capri herinneren.

Et voilá, Het Zoete Zusje werd geboren. Een klassieke ijssalon in een modern jasje op het mooiste plekje van de Kerkraadse Markt. Zo’n 40 zitplaatsen binnen en 50 zitplaatsen op ons prachtige terras. Met uitzicht op alle evenementen die onze stad rijk is én met uitzicht op alle bruidsparen die van de trappen van het statige stadhuis afschrijden.

Op de kaart staan mooie coupes, Belgische wafels, Franse crêpes, zálige patisserie en wat hartige gerechtjes. En uiteraard kun je er alle hotchocspoons, spreads, bombons, choco fondues en ander chocolade lekkers van Chocolate Company kopen.

Hallelujah!

Sauzen zijn altijd Tous’ specialiteit geweest, ook in het restaurant. Daarom is hij ook los gegaan met het bedenken van zoete sauzen voor Het Zoete Zusje. Passie-mangosaus, saltycaramel… Hallelujah, wat lekker! Kom je snel zelf proeven.

Do not try this at home

Alle gebak maken we in eigen huis: cheesecake, appeltaart, brownie, blondie, noem maar op. Tous: ‘Je weet: het liefst maak ik alles zelf. Maar er is één ding wat ik nóóit zal kunnen evenaren: de vlaaien van Peter Lemmens uit Gronsveld.’

In de wolken

Onze lekkerste smaken en ijscoupes worden nog romiger onder een lekker dekentje van échte slagroom, klein beetje zoet…. Fietfieuw!

Ambacht en
vakmanschap

IJs maken is een ambacht, daar komt vakmanschap bij kijken. Tous leerde de basis aan de IJsacademie in Bologna, Italië. De échte kneepjes van het vak leert hij in een ijsfabriekje van een familie die al meer dan 75 jaar het heerlijkste, meest pure Italiaanse ijs maakt.

2 dagen per week mag Tous zijn eigen ijs draaien in het fabriekje van vader en dochter. En je kent Tous…. die gaat óók alleen voor puur, echt en kwaliteit.

Kom je gauw proeven? Straciatella, framboos, salty caramel, pistache, blueberry cheesecake… Need to say more?